top of page
  • Writer's pictureBIRBIRLAR

2020 Resmi Tatiller ve Tatil Önerileri

2019’da çok güzel yerleri gezdik ve keyifli anılar biriktirdik ve 2019 yılını geride bırakıyoruz. Bırbırlar Geziyor olarak da 2020 için gezi planlarını yavaş yavaş oluşturmaya başlıyoruz. Bu sene kendimizi Avrupa’da, Asya’da bir yerlere atmak, ya da güzel ülkemizde yeni yerler keşfetmek istiyoruz.



Yavaş yavaş hava yolları firmaları indirim yapmaya başlarken, bilet almaya başlamanın tam zamanı =)


Biz birer çalışan olduğumuz için gezilerimizi genelde resmi tatillere göre ayarlıyoruz. Böylece hep sorduğunuz bu kadar tatili nasıl yapıyorsunuz sorusunu gerçekleştiriyoruz=)


2020 yılında Cumartesi ve Pazar hariç 10,5 gün resmi tatil iznimiz olacak…


Tatil planlayabileceğiniz tarihler:


1 OCAK 2020 – Çarşamba


Pazartesi-Salı veya Perşembe-Cuma izin alınarak güzel bir kış tatili planlanabilir. Biz bu sene yeni yılda biz İstanbul’dayız.


23 NİSAN 2020 – Perşembe


Cuma günü izin alınarak güzel bir uzun hafta sonu diye adlandırılan (4 gün) bir tatil yapabilirsiniz. 23 Nisan’da özellikle Türkiye’de bir yerlere gitmek istiyorsanız (Kapadokya vb.) mutlaka çok önceden biletinizi alın ve otel rezervasyonunuzu yaptırın. Bunun dışında vizesiz Ukrayna seyahati de güzel bir alternatif olabilir. 2019’da 23 Nisan tatilimizi Transilvanya turumuzu gerçekleştirmiştik ve çok keyif almıştık.


1 MAYIS 2020 – Cuma


Minimum 3 günlük tatil burada bizi bekler. Havalarının daha sıcak olabileceği ihtimali ile İtalya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya için güzel bir alternatif olabilir.


19 MAYIS 2020 – Salı


Pazartesi izin alınarak güzel 4 günlük bir tatil yapabiliriz. Havanın daha da sıcak olma ihtimali ile İsviçre'nin güzel dağlarına kendinizi atabilirsiniz.


24 – 26 MAYIS 2020 – RAMAZAN BAYRAMI – Pazar – Salı


Bizim haftanın diğer 3 günü de almayı planlayıp güzel bir Avrupa tatili düşündüğümüz bir dönem=) Gelsin yurt dışı turları, hedefimiz Avrupa'nın en batısına gitmek=)


15 TEMMUZ 2020 – Çarşamba


Haftanın tam ortasındaki bu tatil için Pazartesi-Salı veya Perşembe-Cuma izin alınarak güzel bir yaz tatili yapabilirsiniz. Arabaya atlanıp tam Yunanistan'a gidilebilinecek tarih ama gümrük trafiğine de dikkat etmek gerekir. Yoksa tatiliniz gümrükte sıra beklemekle geçebilir.


31 TEMMUZ - 3 AĞUSTOS 2020 – KURBAN BAYRAMI – Cuma - Pazartesi


2019’da muhteşem planımızı yaptığımız bu tatil (Bali, Bangkok, Singapur) bu sene geçen seneki kadar uzun değil. Bu sene Ege'nin bir köşesinde tam deniz keyif yapma zamanı.


28-29 EKİM 2020 – Çarşamba – Perşembe


Hem yurt içinde ( Gaziantep, Adana, Kapadokya vb.) hem de yurtdışında (özellikle Avrupa’da: İspanya, Macaristan) Cuma günü izin alınıp 5 günlük bir tatil sizi bekliyor olabilir=)



  • Maalesef 19 Mayıs ve 30 Ağustos hafta sonuna geliyor. Bu sebeple bunu listemize almadık.

  • Sömestre tatili 17 Ocak – 3 Şubat arası olacak.

  • İkinci ara tatil 6-10 Nisan arasında gerçekleşecek.

  • 19 Haziran’da da okullar yaz tatiline çıkacaklar.


Şimdiden keyif dolu bol planlı tatiller.


Instagram: BIRBIRLAR GEZIYOR

1,136 views0 comments
bottom of page