top of page
  • Writer's pictureBIRBIRLAR

Türkiye’deki En Güzel Karavan Rotası ve Kamp Yerleri: Ege'nin İncilerini Geziyoruz

Pandemi hayatımızın bir parçası oldu ve şehirler arası yasağın kalkacağı bu günlerde biz gezginlerin en çok konuştuğu konulardan biri ise yaz tatil planları.


Instagram’daki takipçilerimize sorduğumuzda sosyal mesafeyi korumak adına bu yaz planların arasında tekne gezisi yapmak, kamp yapmak, karavan ile gezmek, ev kiralamak ve butik otelde kalmak alternatifleri var.


Biz de size bu yazımızda kendimiz için planladığımız gezi rotamızdan bahsetmek istiyoruz. Biz rotamızı karavan ile planladık, sizler bu rotayı kamp, butik otel veya ev kiralamaya tabi ki çevirebilirsiniz.



Karavan rotamızın başlangıcını gezimizin ilk durağı olan İzmir’den başlamayı düşünüyoruz. Bu demek oluyor ki aslında arabamız ile İzmir’e kadar gidip, İzmir’den karavan kiralayacağız.


Karavan kiralamak için birkaç şirket bulduk ama henüz kararımızı vermedik…


Kiralayacağımız karavana karar verdikten sonra karavan içindeki olanakları listeleyip diğer ihtiyaçlarımızı da yanımızda götüreceğiz: katlanır şezlongumuz, masamız ve araç tipi buzdolabımız vb.




Karavanımız için planladığımız rota aşağıdaki gibi, bize rota konusunda yardımcı olan Gökhan Okudan’a çok teşekkür ederiz =)


Bırbırlar Geziyor Alternatif Karavan Rotası


Hipo Camp


İzmir Gümüldür ’de bulunan bu kamp alanı çam ağaçlarının altında yer almaktadır. Kamp alanının uluslararası mavi bayrak ödülü plajı da mevcuttur. Burada kalıp günü birlik farklı yerleri de gezebilirsiniz: Efes, Meryem Ana, Selçuk, Şirince, Claros, Özdere, Sığacık…

Kamp alanının internet listesinden detaylı bilgi ve fiyat bilgisine ulaşabilirsiniz: https://www.hipocamp.com/index


Dilek Yarımadası Milli Parkı


Burayı araştırırken denizin rengine tutulduk diyebiliriz. İster kamp alanında kalıp konaklayabileceğiniz gibi isterseniz bir gölgenin altında anınızın tadını çıkarabilirsiniz. Burada yaklaşık 15 km sahilin sizi karşılayacağını unutmamalısınız.


Haydar Koyu


Muğla Midas’ta yer alan Haydar Koyu temiz suyu ile bizi kendine çekti gerçekten ve direkt rotamıza ekledik.



İasos Peninsula Camping


Sessiz ve dingin bir koy arıyorsanız burayı da alternatiflerinizin içine eklemelisiniz. Koy ve kamp alanı ile ilgili tüm fotoğrafları şu linkten ulaşabilirsiniz: https://bodrumkamp.com/



Palamutbükü ve Hayıtbükü Plajı


Burada daha sakin ve bakir bir koy arayışında olacağız ve denizin sakinliğin tadını çıkaracağız. Bir çam ağacının altında konaklamayı düşünüyoruz.


Aktur Çadır ve Karavan Kampı


Hem karavan hem çadır hem de otel hizmeti sunan bir alan. Bizim gibi ilk defa bu maceraya katılacaklar için ideal bir bölge çünkü hemen hemen tüm ihtiyaçlar bu bölgede karşılanabiliniyor: tesisin içinde bankamatik, eczane, sağlık ocağı, postane, fırın ve üç adet süpermarket ile beş adet restoran iki bar-disko, bir su altı dalgıç ve yelken okulu, internet kafe, okuma salonu mevcut.


Fiyat ve detaylı bilgi için internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz: http://www.datcakamping.com/kamping.html

Çabucak Orman Kampı


Marmaris ve Datça arasında kalan bu kamp alanı orman bakanlığına ait ve oldukça popüler ve sezonda kalabalık ama harika bir sahile sahip…


Fiyat ve detaylı bilgi için internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz: http://cubucakcamping.com/fiyat-listesi/

Akyaka Orman Kampı


Bu kamp alanı ile ilgili araştırma yaptığımızda olumlu ve olumsuz yorumlarla karşılaştık: Olumlu tarafı muhteşem bir koya sahip olması ve harika bir manzarası olması. Olumsuz tarafı ise tuvaletlerinde hijyen problemi olması ve çok kalabalık olması… Sezon dışında gidersek burayı listemize ekleyeceğiz.


Fiyat ve detaylı bilgi için internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz: http://www.akyakakamp.com/

Dalyan Kamp Alanı


Çadır tatili yapacaksanız burayı listenize eklemelisiniz. Kendileri çok şirin bir yer. Bu şirinlik onlara popülarite de getirmiş. Bu sebeple gitmeden önce mutlaka rezervasyonda yapmalısınız.


Fiyat ve detaylı bilgi için internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz: http://www.dalyancamping.net/


Tatilimizi planlarken sizlere yardımcı olması açısından araştırmalarımızı sizinle paylaşmak istedik. Şimdiden keyifli geziler…

5,154 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page