top of page
  • Writer's pictureBIRBIRLAR

Tatile Gidemezsek de Tatil Anılarımız Bizimle: En Çok Sevilen Hediyelik Eşyalar ve Anılar

Zor bir dönem yaşıyoruz bu günlerde, pandemi hayatımızı oldukça etkiliyor. Biz gezginler hiç olmadığımız ve kalmadığımız kadar evlerimizde kalıyoruz.


Muhtemelen eski hayatımıza da birden dönemeyeceğiz, ilk önce yurtiçi gezilerimize başlayacağız, daha sonra da yurt dışı.


Yurt içi turizm sektörleri de konseptlerinde değişiklik yapacak. Hijyenden dolayı açık büfe servisler bir süre kaldırılacak. Uçuşlar için de önlemler alınacak, daha seyrek oturulacak, uçak içi yemek vb. değişecek.


Yurtdışı daha da zorlayacak… Muhtemelen artık vizemiz ve pasaportumuz yetmeyecek, yanında sağlık raporlarımız da olacak.


Biz gezginler peki bu günler de neler yapıyoruz?

Anılarımızı tazeleyip, tatillerimiz boyunca topladığımız anılarımızı hatırlamaya çalışıyoruz. Çünkü bunlar iyikilerimiz...



Tatillerimize gittiğimizde, gittiğimiz yerlerden hatıralar alıp onları evimizin sevdiğimiz köşelerine koymayı çok seviyoruz. Yıllar önce okuduğum bir araştırma tatil boyunca aldığımız her hediyelik eşyaya daha da dikkatli almamızı sağlıyordu gezilerimizde: Skyscanner yıllar önce bir araştırma yayınlamıştı ve araştırmaya göre tatil boyunca alınan hediyelerin büyük bir kısmının (ayrıca yakınlarına hediye edilenler de dahil) çöpe gidiyor olması…



Biz de tatillerimizde bize anı olarak kalabilecek ve atmayı düşünmeyeceğimiz güzel hediyelikler almaya çalışıyoruz.


Bu listenin en başındakiler kuşkusuz magnetler. Gittiğimiz yerlerden magnet almaya bayılıyoruz ve ciddi bir magnet koleksiyonumuz var.


Son zamanlarda gittiğimiz çoğu ülkelerdeki magnetler birbirine o kadar benzemeye başladı ki biz de kendimize farklı bir yöntem bulduk. Gittiğimiz ülkelerde çektiğimiz fotoğrafları magnet olarak yaptırıp, dolabımıza asıyoruz. Biz bu magnetlerimizi Sosyopix adlı web sitesinden yaptırıyoruz. Bir den fazla çeşidi var: Klasik, Kare, Yuvarlak Metal Magnetler…



Malum Euro aldı başını gitti, çok turistlik yerde bir adet magnet nerdeyse 20-30 TL’ye gelmeye başladı. Bizler Sosyopix’te çok daha ekonomik ve özgün magnetlerimizi yaptırabiliyoruz.


Tatil anılarımızı yani fotoğraflarımızı sadece magnetlere değil, pola kartlara bastırıp etrafımıza koyuyoruz. Bu anıları gördükçe özellikle bu dönem de kendimizi çok daha mutlu hissediyoruz. Aslında evimizin içinde kendimize bir Instagram köşesi oluşturuyoruz.


Bunları ayrıca özel günlerimiz de birbirimize Sosyopix’ten yaptırıp hediye ediyoruz =)


Tatildeyken sadece magnet ve fotoğraf değil, o bölgenin simgesini veya evimizin dekorasyonuna uyacak süs eşyalarını da yanımızda getiriyoruz. Çok sevdiğimiz bir kaç eşyamızı sizinle paylaşmak isteriz. Aslında artık bu ürünlere neredeyse tüm online alışveriş sitelerinden de ulaşabiliyoruz:


Tayland’dan:




Dubai’den:



Amsterdam‘dan:



Kapadokya‘dan:




Bern’den:



Çay ve kahve içerken genelde dünyanın bin bir köşesinden aldığımız kupalarımızı da çok seviyoruz.




Bazen de tatil anılarımız ile kendi kupamızı yaptırıyoruz (örnek link). Gerçi bu günlerde dolabımızda pek yer kalmadığı için kupa olayını askıya aldık =)=)


Anahtarlık ise bir dönem koleksiyon yaptığımız ama Euro’nun azizliğinden dolayı "yok canım buna bu kadar para verilmezlere" doğru giden bir yol adlı bizim için…


Bazen de gittiğimiz ülkeden ikinci el kitap vb. ürünler alıp, o anılarımızı bizimle evimize taşıyoruz…


Bir dönem çok popüler olan ama Euro’nun azizliğine uğrayan kar kürelerini de unutmamak lazım:



Çoğu zaman da gittiğimiz yerin yöresel motiflerini taşıyan şapka, çanta veya kıyafet almaya da çalışıyoruz:


Peki sizler tatillerinizden hangi anılarla dönüyorsunuz? Corona günlerinde bunlara bakmak size iyi geliyor mu? Anılarınızı bizimle paylaşın, biz de Instagram hesabımızda paylaşalım=)


Instagram: BIRBIRLAR GEZIYOR

430 views0 comments
bottom of page