top of page
  • Writer's pictureBIRBIRLAR

Yurtdışı Seyahat Planlama Rehberi: TUR ŞİRKETLERİ OLMADAN GEZMENİN AVANTAJLARI


Bu başlığı görünce tur şirketleri bize kızabilir ama...


Yurtdışı seyahatlerimizi hep kendimizi planladık ve bugüne kadar pek tur kullanmadık. Bunun en önemli sebebi “esnek” gezmek…


Bir şehre gittiğimizde genelde tur ile gezenleri görüyoruz: “Yarım saat serbest zaman”, “Buraya hızlıca giriş bir bakalım” vb. cümleleri duyuyoruz. Biz belki orada daha fazla zaman harcamak istiyoruz, koştur koştur gezmek yerine bir yere oturup şehrin tadını çıkarmak, piknik yapmak, lokal insanların arasına karışmak istiyoruz. Ki İSTİYORUZ.

Bu sebeple tüm gezilerimizi kendimiz planlıyoruz.


Eğer ki sadece bir şehir gezeceksek, işimiz daha kolay. Gideceğimiz tarihi belirledikten sonra ucuz uçak bileti kovalayıp alıyoruz. Şehir merkezinde, daha önceki yazımızda da belirttiğimiz gibi, konaklıyoruz. Gezeceğimiz yerlerin listesini gün gün planlıyoruz. Bunu planlarken ilk önce sevdiğimiz başka bloggerların yazılarını okuyoruz, notlar alıyoruz. Ayrıca seyahat kitaplarını da alıp ana hatlarıyla inceliyoruz. Yani anlayacağınız bu kısım resmen ders çalışır gibi… Daha sonra Google Trip uygulamasından ( daha önce size bu uygulamadan bahsetmiştik, okumak için tık tık), gideceğimiz yerleri gün gün işaretliyoruz, yani 3 tam gün orada kalacaksak 3 ayrı günlük planımız oluyor elimizde. Hatta bu gezeceğimiz yerlere yakın, yemek yemek istediğimiz restoranları veya kahve içmek istediğimiz kafeleri de işaretliyoruz.


Eğer ki birden fazla bölgede gezeceksek, hangi şehirde ne kadar kalmamız gerektiğini gezilecek yerlerin potansiyeline göre karar veriyoruz. Daha sonra da yine şehir merkezi yakınlarında konaklayacak yerler ayarlıyoruz. Şehir gezi planlarını yine Google Trip kullanarak planlıyoruz. Eğer ki bir yerden başka bir yere giderken tren kullanacaksak, hemen tren biletlerimizi alıyoruz. Burada da ne kadar önce alırsanız o kadar ucuz oluyor. Eğer ki tren yerine araba kiralayacaksak yine önceden online araç kiralıyoruz. Bunun için genelde “RentalCars.com” tıklayarak istediğimiz zaman dilimi ve bölge için en uygun aracı almaya çalışıyoruz.



Şehri gezerken de Google Trip’ten hangi tarafa gitmemiz gerektiğine bakıyoruz ve genelde seyahati planlarken aldığımız gezi rehberini inceliyoruz.


Herhangi bir yerde karşılaşırsak, bizi şu şekilde bulabilirsiniz: Muhtemelen elimizde gezi rehberi, bir kaldırımda veya kilisenin içindeki sandalyelerde, birbirimize sesli sesli bilgi okuyor oluruz=)

Kendi planladığınız bir gezide, hem kendi istediğiniz gibi, hem de keşfetme duygunuzu sonuna kadar tatmin etmiş oluyorsunuz.

Denemeye hazır mısınız?


Instagramda da varız: https://www.instagram.com/birbirlargeziyor/?hl=tr



219 views0 comments
bottom of page