top of page
  • Writer's pictureBIRBIRLAR

Bozcaada Gezi Rehberi

Ege’nin en güzel adalarından biri olan Bozcaada Türkiye’nin üçüncü büyük adası, Ege’nin de ikinci büyük adası (en büyük adası Gökçeada).

Cemil Onay Göz Kırpan Kız


Rüzgarını tüm ruhunuzda hissedebileceğiniz, tertemiz ve buz gibi denizi ve muhteşem yemekleri ile Ege’nin en turistlik adalarından biri. Ada’da mübadeleden önce Rum nüfusu fazlayken şimdilerde sokaklarında Rum esintilerini hissedebiliyorsunuz.


Özellikle Bir Küçük Eylül Meselesi filmden sonra Ada turist akınına uğramış. Rengarenk boyanmış evleri, yemyeşil asma dolu sokakları, harika şaraplarıyla da Bozcaada sizi büyüleyecek.

Cemil Onay


Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?


İstanbul’dan yaklaşık 5-6 saat süren yolculukla Geyikli ’ye, Geyikli ’den de feribot ile Bozcaada’ya ulaşabilirsiniz.


Buradaki problem muhtemelen feribot sırası olacaktır. Yani 5 saatte Geyikli‘ye kadar gelirken yoğun tatil dönemlerinde 3 saate yakın feribot sırası bekliyor olabilirsiniz. Dönerken ise mutlaka online rezervasyonunuzu önceden yaptırın. Yoksa uzun bir sıra sizi bekliyor olacak.


Geyikli’den Bozcaada’ya feribot süresi ise maximum yarım saat sürüyor.


Bozcaada’da Nerede Kalınır?


Gündüz araba ile plajlara gideceğiniz için gece konaklamanızı araba kullanmadan rahat rahat takılabileceğiniz Bozcaada Rum Mahallesinde yapmanızı tavsiye ederiz. Burada önereceğimiz yer ise Padre Butik Otel.


Otelin toplamda 4 odası var ve özellikle bu pandemi döneminde az odalı bir yerde kalmak bizim ilk önceliğimizdi. Otelin sahipleri Efe ve Annesi Hülya Hanım inanılmaz misafirperverler. Kahvaltısına da bayıldım: ev yapımı limonata, çeşitli ada reçelleri (özellikle domates reçeli-dönerken eve de aldık=)) favorilerim arasında.


Rezervasyon için direkt buradaki numarayı kullanabilirsiniz: 0(539)-569-73-43 veya Instagram hesaplarından yazışabilirsiniz.




Bozcaada’da Nereler Gezilir?


Bozcaada’da gezilecek yerlerin başında Ada’nın Merkezinde olan Rum Mahallesinin sokaklarını önereceğim. Sokaklar yukarıda da bahsettiğimiz gibi gerek evleri, şirin restoran ve kafeleri gerekse duvar resimleri ile görsel bir şölen sunuyor.



Manzarası ve tarihi dokusuyla Bozcaada Merkezindeki Yel Değirmenleri özellikle gün doğumunu izlemeniz için harika bir lokasyon.


Gün Batımı izlemek ve Rüzgâr Güllerini görebilmek için Polente Feneri’ni Google haritalarda işaretleyin ve gün batımı saatinden en az bir saat önce orada olun.

Yanınıza kamp sandalyenizi, masanızı, kalın polar veya kapüşonlu üstünüzü ve yiyecek-içeceklerinizi (şarap, peynir, sandviç, kadeh vb.) almanızı tavsiye ederiz, çok keyifli oluyor…


Bozcaada’da Hangi Plajlara Gidilir?


Bozcaada’nın suyu tertemiz ama soğuk =)


Ada’nın her yerinde denize girilir, şimdi bahsedeceklerimiz bizim en sevdiğimiz yerler:


Sulubahçe Plajı: Hem organize plajı hem de kamp sandalye ve şemsiyeniz ile rahatlıkla denize girebileceğiniz alanının olduğu tertemiz bir deniz. Eğer baya erken giderseniz, büyük ağacın altındaki doğal gölgeliğini kaparsınız=)



Ayazma Plajı: Ada’nın muhtemelen en popüler yeri bu sebeple de en kalabalık plajı. Suyun serinliği ve temizliği ha-ri-ka…



Habbele Plajı: Habbele Beach hem tesisi hem de yemeklerini beğendiğimiz organize plaj. Girişi için kişi başı 50 TL ödeniyor. Özellikle bu pandemi döneminde ciddi önlemler almışlar.


Habbele’de organize plajı kullanmak zorunda değilsiniz, direkt istediğiniz yerde sandalyenizi şemsiyenizi açıp denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.



Tuzburnu Plajı: Ada’nın en sıcak denizi diyebiliriz ki yine de soğuk =) Burada hem organize plaja (Ataol Beach) hem de kendi eşyalarınızı alıp denize girebileceğiniz alana sahip.


Akvaryum Koyu: Sandalyenizi ve şemsiyenizi alıp akvaryum gibi suyun tadınızı çıkarabilirsiniz.


Beylik Koyu: Bakir bir koy ve hiç organize beach yok. Su pırıl pırıl, yanınıza şemsiyenizi ve sandalyenizi almayı unutmayın=)




Bozcaada’da Nerede Yemek Yenir?


Bozcaada yeme-içme açısında oldukça zengin alternatife sahip. Aşağıda farklı kategorilerde yeme-içme alternatiflerini sıralayacağız:


Meyhaneler: Sandal, Battı Balık, Bade-i Aşk, Yakamoz, Vahit’in Yeri, Maya, Simyon

Yakamoz


Sandal



Ev Yemekleri: Hasan Tefik Zeytinyağı Lokantası, 4 Hanımeli (Ev yapımı mantısını ve kabak dolmasını mutlaka deneyin)


4 Hanımeli


Şarap: Tenedion Winehouse (tadım yapmak için), Yunatçılar Çamlıbağ Şarapları (şarap satın almak için - şişesi 45-60 TL arası değişiyor)



Çay/Kahve: Çınaraltı Cafe, Veli Dede, Kahverengi Roastery



Kokteyl: Polente, Bakkal Cafe, Lemon

Bakkal


Dünya Mutfağı: Kasaba, Tayyare Pizza, E la Pizza

Kasaba

Tayyare Pizza


Kurabiye: Çiçek Pastanesi (Kavala Kurabiyesi, Damak Çatlatan, Damla Sakızlı Kurabiyesi favorilerimizden)



Şimdiden keyifli tatiller =)

Instagram: BIRBIRLAR GEZIYOR

485 views0 comments
bottom of page