top of page
  • Writer's pictureBIRBIRLAR

Siena Gezi Rehberi

Updated: May 14, 2019

Floransa’dan kendi kendimize trene atlayıp günü birlik yaptığımız turlarımızın arasında Pisa’dan sonra Siena vardı. İtalya’nın ortasında yer alan, Toskana Bölgesi diye adlandırılan, bir şehirdir. UNESCO tarafından koruma altına alınmış, ortaçağ görüntüsünü kaybetmemiş, kendinizi masal şehrinde hissedeceğiz bir şehir Siena.


Ayrıca mitolojik bir hikâyesi de var Siena’nın. Roma’nın kurucusu olarak kabul edilen Remus ve Romulus adlı kurtları emziren kurdun adı: Siena.


Piazza del Campo


Siena’ya nasıl gidilir?


Pisa’yı gezdikten sonra merkez istasyondan direkt trene atlayıp Empoli’ye gittik. Empoli’den ise Siena’ya giden trene bindik (10,8€). Siena’dan dönüşte ise tekrar trene binip Floransa’ya döndük (9,8€).


Pisa’dan Siena’ya Gidiş


Siena’da nereleri gezelim?


Piazza del Campo


Şehrin en işlek meydanı. Ortaçağ’dan kalma rengi ve dokusuyla, kendinizi bir anda yüzyıllar öncesinde hissedebilirsiniz. Piazza del Campo’da yılda 2 defa at yarışları düzenleniyor (Palio) ve o dönemlerde inanılmaz kalabalık oluyor. At yarışlarında Siena’daki her mahalle ayrı bir jokey temsil ediyor (Siena’da toplamda 17 mahalle mevcut). Siena’daki her bir mahallenin bir hayvan ismi var, bu genelde bayraklarda, plakalarda ve oymalarda yer almakta. Meydanda ayrıca “Fonte Gaia”’da yer almaktadır. İlk yapıldığı dönem suyu 25 km uzaklıktan borular ile taşınarak getirttirilmiş.


Torre Del Mangia ve Palazza Pubblico


Pizza del Campo’da yer alan belediye binası ve hemen yanındaki kulenin (88 metre) adıdır. Altında müze de bulunmaktadır. Medici ailesinin de eserleri de bu müzede yer almaktadır. Ayrıca burası Ortaçağ’da İtalya’da yapılan ikinci en büyük kuledir.


Torre Del Mangia

Santa Maria Assunta Katedrali (Siena Katedrali)


Duomo Meydanı’nda yer alan kilise ayrıca Duomo Kilisesi olarak da adlandırılmaktadır. Kilise Gotik mimariye sahiptir ve 13. yy.’da tamamlanmıştır. Aslında katedral daha büyük yapılmak istenmiş. Veba salgını sebebiyle (şehrin nüfusu yarıya inmiştir) bu boyutunda tamamlanmış. Eğer ki tamamlanabilseymiş ülkenin en büyük katedrali olacakmış. Kilisenin içinde siyah-beyaz çizgili sütunlar yer almaktadır. Tavanında ise mavi üzerinde altın rengi yıldızlar mevcuttur. Böylece geceye benzetilmiştir.


Santa Maria Assunta Katedrali


Siena’da neler yiyelim?


Siena’da akşam yemeğimizi tüm gezimizi tamamladıktan sonra, gezerken gözümüze kestirdiğimiz, Trattoria Fonte Giusta’da yedik. Başlangıç olarak peynir ve dana carpaccio tabağı söyledik. Beef Steak alla Fiorentina (100 gr 4.70€ - minimum 700 gr.) ve makarnalarını denedik. Yanında da ev yapımı şarap… Her şey çok lezzetli ve mekân çok kaliteydi.


Trattoria Fonte Giusta


  • Sokaklarda kaybolmanın tadını çıkarmalısınız, kendinizi Ortaçağ’da yaşıyormuş gibi hissedeceksiniz.


Daracık Siena Sokakları


  • Şarap alabileceğiniz dükkânlar var. Hatta direkt adresimize yollamayı bile teklif ettiler. Vergi durumundan dolayı ne kadar legal bilemedik.

  • Sizler de bizim gibi günübirlik turlarınızı kendiniz trenle planlayacaksınız, mutlaka trenlerin kalkış ve varış saatlerini not alın ve son dönüş trenini kaçırmayın.

  • Basilica of San Francesco, Siena Baptistery of San Giovanni ve Palazzo Salimbei’yi de gezilecek yerler listenize eklemelisiniz.


Palazzo Salimbei



Siena Sokakları



Siena Sokakları


243 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page