top of page

İtalya İçin Tatil Bütçesi

Updated: Apr 9, 2018

Ağustos ayında gerçekleştirdiğimiz İtalya seyahatimizin detaylarını blog sayfasından ulaşabilirsiniz Rotamız aşağıdaki gibiydi:

Bologna>Floransa>Pisa>Siena>Floransa>Bologna>Rimini>San Marino>Bologna

Rotamız

Peki, biz bu gezimizde ne kadar para harcadık? Eğer ki siz de kendinize tur düzenliyorsanız bizim önceliklerimizi mi seçerdiniz? Kafanızdaki tüm soruları teker teker cevaplayacak olursak…

Uçak Bileti

Yurtdışına çıkmadan önce biletimizi belki de 8 ay öncesinden uyguna alıyoruz. Skyscanner’a bakıyoruz, havayolu şirketlerinin yaptıkları promosyonları inceliyoruz vs. Biletimizi alırken de kredi kartımızda millerle alabiliyor muyuz diye son bir bakıyoruz.


Bu seyahatimizdeki biletimizi (İstanbul-Bologna, Bologna-İstanbul) İşbankası millerimizle Pegasus’tan aldık (yani bedavaya geldi). 2017-Ağustos’taki uçak biletimizi 2016-Aralık ayında almıştık

Konaklama

Günün tüm zamanını gezerek geçirdiğimiz için otel konusuna biraz farklı bakıyoruz. Otel tercihlerimiz şu şekilde: temiz, tuvaleti ve banyosu odanın içinde, şehir merkezinde :)

İtalya’da kaldığımız oteller:


Toplamda, 6 gecelik konaklamamıza 484€ (iki kişi toplam fiyat) ödedik.

Tren Bileti

Şehirlerarasında gezerken en çok tren yolculuğu yaptık, hem ekonomik hem de konforlu. Tren biletlerimizin bir kısmını internet üzerinden TRENITALIA’den aldık (siteden bilet alabilmek için ilk önce üye olmanız gerekmektedir).


Bologna Tren İstasyonundan


Trenitalia Online Bilet Örneği


Tren istasyonuna gittiğinizde bizim ki gibi genelde bir geliş bir dönüş değil, en sağ yukarıda yazan (8413) değeri dikkate almalısınız. İstasyondaki listeden bu sayıyı bulup, yanında yazan perona gitmelisiniz. Tren vagonlarının üzerinde hangi sınıfa ait olduğu ve hangi vagon (coaches) olduğu belirtilmekte. Buna göre trene binip direkt adınıza kesilmiş koltuğa oturabilirsiniz.

İtalya’da tren yolcuğu için ne kadar harcadık?


Günü birlik tur yaptık kendimize. Floransa’dan sabah yola çıktık Pisa’ya oradan da Siena’ya gittik. Akşam tekrar Floransa’ya geri döndük. Bu turları düzenleyen şirketler vardı, en uygunu kişi başı 80€ civarındaydı. Peki, biz Pisa ve Siena turu için kaç para harcadık?



Konforlu Tren Yolcuklarımızdan Bir Tanesi

Araç Kiralama


Bologna’dan Rimini ve San Marino’ya gitmek için araç kiraladık. Aracımızı istasyonun hemen karşısındaki “Locauto Rent Spa”’dan aldık. Full sigortalı ve iki şöförlü dizel araç için 142€ (2 günlük araç kiralama fiyatı) ödedik. Aracı teslim ederken de 10€’luk mazot koyduk :)


Ek iş :)

Yukarıda bahsettiğim otellerin hepsinin fiyatlarına kahvaltı dâhildi. O yüzden kahvaltı için extra bir şey ödemedik. Genel de gün içinde atıştırmalık yiyecekleri tercih ettik ve akşam için ise kesenin ağzını açtık :)


Yeme içmenin bir sınırı yok… Bir yere gitmeden önce Tripadvisor’dan yapılan yorumları okuyabilirsiniz. En azında vereceğiniz paranızın karşılığını az çok alıp almayacağınızı da netleştirmiş olursunuz.


Şimdiden iyi gezmeler :)

311 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page