top of page

İsviçre’de Günü Birlik Gezilecek Yerler: Iseltwald, Interlaken, Grindelwarld Gezi Rehberi

Updated: Apr 8, 2020

İsviçre Seyahatimizde Luzern’den günü birlik yaptığımız ve size de önereceğimiz bir gezi rotamız var: Iseltwald, Interlaken ve Grindelwarld.

Bura rota için ulaşımımızı arkadaşımızın aracı ile sağladık, sizin de araç kiralamanızı tavsiye ederiz.


Luzern’den yaklaşık 1 saat süren yolculuğumuzdan sonra ilk rotamız olan Iseltwald’a ulaştık.


Iseltward, İsviçre'nin Bernese Oberland bölgesindeki Brienz Gölü'nün güney kıyısında sevimli bir yer. Bu bölge komple Bern kantonuna bağlı ve politik olarak buradan yönetiliyor.


Bu köye girdiğinizde sizi muhteşem bir göl manzarası ve ahşaptan yapılmış masal evler karşılıyor. Yaz döneminde burası oldukça hareketli. İnsanlar teknelerde gezip, gölde yüzüp suyun tadını çıkarıyorlar. Biz, köyün içinde ufak bir yürüyüş turu yapıp harika fotoğraflar çektikten sonra rotamızın ikinci durağına doğru hareket etmeye başlıyoruz: Interlaken.


Interlaken ismi inter ve laken yani “göllerin arasında” anlamına gelmektedir. Arasında bulunduğu nehirlerin adı ise Thun ve Brienz’dir. Bölgeye girdiğinizde sizi kocaman bir meydan karşılayacak: Höheweg ve Höhematte Parkı. Eğer zamanınız varsa burada yamaç paraşütünü mutlaka yapın ve manzaranın tadını çıkarın. Biz bu bölgeye geldikten sonra Hooters’a kendimizi atıp harika hamburgerlerini yedik.


Bölgeyi en güzel keşfetme yolu kuşkusuz yürümek. Biz de direkt yürümeye başladık. Höheweg caddesinin üzerinde bir sürü çikolatacılar ve hediyelik eşya dükkânları bizi karşıladı. Çikolatacılar deyip geçememek lazım neredeyse kilosu 800 TL civarına geliyor.


Burada muhteşem dağ manzaraları seyrettikten sonra günün son rotası için yolumuza devam ettik: Grindelwarld. Burası da tam olarak masal şehri gibiydi. Bölge kayak aktivitesi açısında çok popüler…


Kaymak istemezseniz de burada teleferik veya dişili trenlerle dağın tepesine çıkıp manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Bunun için de ciddi bir parayı gözden çıkarmanız gerektiğini belirtmek isteriz.


Dağ zirvesinin yanı sıra köyün içinde de harika manzaralı bir kafe önermek istiyoruz size: C und M. Biz burada sıcak içeceklerimizi içip manzaranın tadını çıkardık.


Daha sonra da tekrar araba ile Luzern’e dönmek için yola çıktık. Yol manzaraları harikaydı. Özellikle Lungern’e tepeden bir bakmanızı tavsiye ederiz. Bir yerlerden mor ineğin çıkacağını bekleyebilirsiniz.


Şimdiden keyif dolu bol gezmeli tatiller…

1,394 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page