top of page

Pisa Gezi Rehberi

Updated: May 14, 2019

Sizler de Pisa’yı merak ediyorsanız ve gezmek için çok zamanınız yok ise bizim yaptığımız turu gerçekleştirebilirsiniz.


Pisa ortaçağ döneminin Akdeniz hâkimiyetlerinden biriymiş. Deniz ticaretinin getirdiği zenginlikler bugün Pisa’nın turist çekmesini sağlayan tarihini oluşturmasını sağlamış. 13. yy sonlarında Pisa’nın Cenova’ya yenilmesi ve limanının dolmaya başlaması Pisa’nın çöküşünü hızlandırmış. 20. yy.’da da müttefik bomba saldırısından (II. Dünya Savaşı) ağır hasar görmüş Pisa.

Pisa

Pisa’ya nasıl gidilir?


Floransa’dayken Pisa ve Siena’ya gitmeyi planladık. İnternetten araştırınca bu iki yeri tek günde gezdiren turların gördük. Fiyat araştırmasına girince, aynı turu kendimiz yaptık ve daha ekonomik oldu. Sırt çantalarımızı alıp sabah erkenden tren istasyonuna gittik. İstasyondaki danışmaya yapmak istediğimiz turu anlattık ve bize binip ineceğimiz durakların isimlerini söyledi. İlk olarak Floransa’dan Pisa’ya direkt giden trene bindik. Toplamda kişi başı 8.40€ ödedik ve yolculuk tam 1 saat sürdü.

Pisa’da nereleri gezelim?


Pisa için Dost Yayın Evinin Görsel Gezi Rehberinden İtalya 2016’yı kullandık. Gezdiğimiz yerlerle ilgili daha derin bilgiler edindik. :)


Tren istasyonundan indikten sonra sadece kalabalığı takip edip, yaklaşık 15 dakika yürümeniz yeterli. :) Kendinizi doğrudan meşhur Pisa kulesinin önünde bulacaksınız.


Pisa- Yoldaki Sıradan Sokaklar


Pisa Kulesi

Sellerin alüvyonlar getirdiği yumuşak toprağın üzerine 12. yy’da Pendente Pisa Kulesini yapmaya başlamış. 3. katına geçilince kule eğilmiş. Toprak şartlarından dolayı kule eğilmeye devam ediyormuş. Teknolojik çözümler bulunarak kulenin eğimi 38 cm azaltılmış. Ayrıca bu kulede Galileo düşen cisimlerin hızlarını hesapladığı deneylerini yapmıştır.


Bugün Pisa kulesinin önüne gittiğinizde insanların kule ile verdiği değişik pozları göreceksiniz. Bizde bu modaya ayak uydurduk, tabi ki diğerleri gibi amuda kalkmadık :) Ayrıca “napıyor bu yaaa” dediklerimizin Türk çıkması, bizi şaşırttı mı :) Hayır :)


Pisa Kulesi



Pisa Kulesi

Duomo ve Vaftizhanesi


Pisa Kulesinden sonra Pisa’nın simgesel eserlerindendir. Duomo, 11.yy’da yapılmaya başlanmıştır, vaftizhane ise parasal problemlerden dolayı 12.yy’da yapılmaya başlanmıştır. Gotik tarzı burada da etkindir.



Vaftizhane


Camposanto

13.yy’da yapımına başlatılan bu mezarlıkta Kutsal Topraklardan getirilen topraklar da konulmuştur. II. Dünya Savaşında ağır hasar görmüştür.

Camposanto

Museo dell’Opera del Duomo

Vaftizhaneden ve Camposanto’dan getirilen eserlerin sergilendiği müzedir. Eserlerin içinde bronz kanatlı at heykeli oldukça dikkat çekmektedir.


Bizim Pisa’da yemek yiyecek zamanımız yoktu. Bir pastaneden kendimize sandviç yaptırdık ve yolda yiye yiye tren istasyonuna gittik. Tabi ki sandviçten sonra doldurmalarını da denedik. :)


75 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page