top of page
  • Writer's pictureBIRBIRLAR

Sharm El Sheikh Gezi Rehberi

Aralık ayında gittiğimiz Sharm gezimizin ayrıntıları işte sizinle...




Sharm'a ne zaman gidilir?


Yılın 12 ayı sıcak olan bu bölgede için bence en uygun zaman Kasım ayı (tam çocukların ara tatili için uygun bir gezi).



Aralık ayında suyun sıcaklığı 28 derece civarındaydı, ama dışarısı sudan daha soğuk olduğu için sudan çıkıldığında ürpertti. Bizler için sorun değil ama çocuklar için sorun. Bizim kızçe burada hasta oldu.


Sharm El Sheikh’e girişte vize gerekiyor mu?


Kapı vizesi ile giriş yapabiliyorsunuz. Biz kişi başı 25 dolar vererek (gümrükten önce satın aldık), kapı vizelerimizi aldık.


Bu bilgiyi instagramda paylaştığımda, bizden kapı vizesi istenmedi, siz neden aldınız gibi bilgiler geldi. Bizden istediler, bunun için ayrıca sıraya girip aldık hatta.


Sharm El Sheikh’te nerede kalınır?


Biz konaklamamızı Rixos Premium Seagate'de yaptık. Çok memnun kaldık. Yemekler tam bizim damak zevkimize uygun (Şef zaten Türk), çocuklar için bir çok yeme, içme gösteri, oyun alternatifleri var.



Mesela Ada hastalandığında odaya hemen doktor çağırdık, geldi ve kontrol etti Ada'yı. Sonra burada bekleyin dedi, kendisi eczaneye gidip ilaçlarını alıp geldi. Bu hizmet bile benim için 5 yıldız =)



Biz rezervasyonumuzu 6 ay önce direkt kendi web-sitesinden yaptırmıştık. Tatile gitmeden önce tekrar baktığımda otel yaklaşık %60 ucuzladı. Hemen mail attık ve rezervasyonumuzu uygun fiyata revize ettiler.



Havaalanı otel transferi için de direkt otelin kendi araçlarını kullandık. Tek yön 33 Dolar ödedik.


Ayrıca otelin yaklaşık 750 metre uzunluğunda bir iskelesi var. Burada deniz maskeleriniz ile daldığınızda şahane bir akvaryumun içinde olduğunuzu farkediyorsunuz.





Sharm El Sheikh’te mutlaka yapılması gerekenler?


  • Dalış yapın

  • Ras Muhammed Milli Parkı'nı gezin

  • Old-Town'ı gezin

  • Çöl Safarisi yapın

  • Deniz mahsüllerinin tadını çıkarın

  • Gel-git hareketini keşfetmek için bol bol kıyıdan fotoğraf çekin



Balıklar için yanınıza mutlaka maske alın, ayrıca telefonların su altında foto/video çekmesi için kilitli plastik kaplar satıyorlar. Onlar baya işe yaradı...


Sharm El Sheikh’te dikkat edilmesi gerekenler?


  • Havaalanına iner inmez, hemen yaka kartı olan biri gelip, sizin valizinizi almaya çalışıyor (valiz taşıma arabasına koyuyor), tabiri caize yapışıyor. Ayrıca o arabaların arkasında kocaman FREE yazıyor. Çok net bir şekilde istemiyorum demelisiniz, yoksa ilk tuzağa düşersiniz.

  • Aynı şekilde ülkeye geri dönerken de transferden iner inmez koşarak geliyorlar. Yine aynı taktik. Biz net bir şekilde istemiyoruz dedik ve kendimiz gidip aldık.

  • Dönüş biletlerinizin mutlaka ekran görüntüsünü kaydedin, çünkü check-in yapmadan önce biletlerinizi görmek istiyorlar.

  • Yanınıza mutlaka bir kalem alın, form doldurmanızı istiyorlar. (Bu forma asla bakmıyorlar=))


Şimdiden keyifli tatiller...





Instagram'da da varız: BIRBIRLAR GEZİYOR

Youtube kanalımız: BIRBIRLAR GEZİYOR


58 views0 comments
bottom of page