top of page
  • Writer's pictureBIRBIRLAR

Amsterdam Çevresinde Günübirlik Gezi Rehberi

Updated: Dec 25, 2018

AMSTERDAM GEZİ, KONAKLAMA, YEME İÇME VE ALIŞVERİŞ NOTLARI yazımızı şuradaki linki tıklayarak okudunuz, Amsterdam Seyahatinde Günlük Harcamalar | Şehir Fiyat Rehberi yazımızı da incelediniz.


Amsterdam’da güzel zaman geçirdikten sonra bir sonraki hedef tabi ki biraz şehrin çevresini tanımak oluyor…


Bu gezide kendinizi yeri geldiğinde bir masal şehrinde yeri geldiğinde ise bir dönem filminde gibi hissedebileceksiniz.

Zaanse Schans


1960 yılında kurulan bu yaşayan müze, yel değirmenleri, çiftliği ile oldukça ünlü. 17. ve 18. yy’da ortalama 600 tane yel değirmeni varken şimdilerde bu sayı 10’a inmiş. Zaanse Schans kanal boyuna dizilmiş peynir üretilen yerleri, atölyeleri ile görülmesi gereken yerlerden biri. Ayrıca köyde çok güzel çiftlikler var: resmen masallardaki gibi yel değirmenlerinin önünde inekler, keçiler, tavuklar…


Köyün içindeki kafelerden birine girip sıcak çikolata içmeyi unutmayın =)

Şehrin etrafındaki bu köyü gezerken treni (7.2 Euro) veya otobüsü (391 veya 891 nolu otobüs – 10 Euro) kullanabilirsiniz.


Marken


Hollanda'nın en sevimli kasabalarından biri olan Marken, 1957 yılına kadar dış dünya ile kopuk bir şekilde yaşamış. Daha sonra köy anakaraya bir yol ile bağlanmış ve böylece daha popüler hale gelmiş.

Burada dikkatinizi çekecek bir güzel şey, yerlilerinin hala geleneksel kıyafetlerini giymeleri. Geleneksel renklerle dolu evler, sevimli bir liman köyün görülecek yerleri arasında. Ayrıca denizcilik ve balıkçılık ile ilgili minik bir müze de var bu köyde.

Dümdüz olan bu bölgede bisiklet ile dolaşmak ise ayrı bir alternatif olabilir.


Buraya ziyaret için GO DUTCH sitesini inceleyebilirsiniz. Günlük 10 Euro vererek sadece Marken’i değil aşağıdaki haritada belirtilen ve bizim bahsedeceğimiz diğer köyleri de gezebilirsiniz. Otobüslerin kalkış noktası ise Amsterdam City Center.


Volendam ve Edam


Marken’in hemen kuzeyinde yer alan ve yukarıdaki haritadaki mavi hattı izleyerek gidebileceğiniz Volendam, rıhtımına dizilmiş güzel kafeleri, hediyelik eşya yerleri ile bölgenin en ilgi çekicilerinden biri.


1592 yılından kalma Edam köyü, aynı zamanda kendi ismini taşıdığı Edam peyniri ile de ünlüdür. Köydeki görülecek yerlerin başında, tek kişinin geçebildiği, Kwakelbrug Köprüsü, ilginç kasaba merkezi ve Damsluis, Kapta’nın Evi ( Captain’s House) yer almaktadır.


Bu köyde güzel bir kafede oturup, gününüzün tadını çıkarmayı unutmayınız.


Haarlem


Tarihi binalarla dolu dar sokakları 15. yy’dan bizlere bir hediye…


Huffingtonpost’un “Avrupa’nın en gizli 10 kasabası” makalesinde yer alan Haarlem, Amsterdam’a gidilip de görülmesi gereken yerlerin arasında bir kasaba.


Amsterdam Central’den bilet otomatından direkt Haarlem’i seçiyorsunuz, gidiş dönüş 4.20 Euro veriyorsunuz ve 15 dakika sonra kendinizi 15. yy’da buluyorsunuz. İşte size zaman makinesi =)=)=)

Bu kasabada gezilecek yerler ise: Grote Markt , St Bavokerk, Frans Hals Museum, Vleeshal ve Teylers Museum.


Akşam yemeğinizi burada yeyip, hareketli Amsterdam gecelerine geri dönebilirsiniz.


Eğer ki daha geniş zamanınız var ise mutlaka Leiden ve Alkmar bölgelerini de ziyaret edin.


Şimdiden bol eğlenceli bir gezi diliyoruz=)


216 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page