top of page
  • Writer's pictureBIRBIRLAR

Yunanistan Seyahatinde Günlük Harcamalar | Şehir Fiyat Rehberi

Son zamanlardaki Euro kuru can yakarken, bir yandan da gezme içgüdümüzü durduramıyoruz. Bu durumda neye ne kadar harcayacağımız bizim için daha da önemli oluyor. Bırbırlar Geziyor olarak 11 günlük Yunanistan tatilimizde Dedeağaç'tan yola çıkarak, Komotini, Kavala, Halkidiki ve Selanik’i gezdik (Gezi yazılarımızın detayı için gezi rehberlerini incelemenizi tavsiye ederiz). Bu turumuzda neye ne kadar mı harcadık? Buyurunuz Şehir Fiyat Rehberi’ne =)


Unutmadan söylemek isteriz ki, yemenin içmenin ve harcamanın sınırı yok, size bahsedeceğimiz fiyatlar ise ortalama ücretlerdir.

Yunanistan’a Ulaşım


Yunanistan’a kendi arabamız ile gittik. Sınıra girmeden depomuzu doldurduk fakat gezimiz sırasında iki kere daha depomuzu doldurduk. Benzinin litresi yaklaşık 1.66 Euro idi, yani kurdan dolayı bizden de daha pahalıya geliyordu, evet bu durum bizi ve cebimizi üzdü =(


Yunanistan’da Konaklama


Gezimizde 3 farklı bölgede konakladık. Aşağıdaki fiyatlar gecelik oda fiyatıdır ve kahvaltı dahil değildir:

Halkidiki'de kaldığımız otellerin kendine ait minik mutfakları vardı. Bu da alışveriş yapıp oda da kahvaltı yapma imkanı sağlayabilir. Sürekli aynı şeyleri yemekten sıkıldıysanız gerçekten iyi bir kurtuluş oluyor.


Yunanistan’da Yeme İçme


Genel Harcamalar


Genel harcamalar için aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz. Genelde bu fiyatlar plajlarda geçerli, sadece Mango Beach dışında (Halkidiki - şezlong 3 Euro) plajlara giriş ücreti ödemedik, onun yerine plajda aşağıda yazdığımız yiyeceklerden veya içeceklerden tükettik.

Kahvaltı


Eğer ki kahvaltınızı plajda veya otelinizde yapmak istiyorsanız kişi başı ortalama 5-10 Euro arası ücret ödemeniz yeterli olacaktır:



Öğlen Yemeği


Öğlen yemeğini hafif yiyeceklerle geçiştirmek isterseniz ödeyeceğiniz fiyat kişi başı ortalama 5-12 Euro arasında değişecektir:



Akşam Yemeği


Sıra geldi tatilin tadını çıkarmaya…

Genelde akşam yemeklerimizi hep güzel yerlerde keyfini çıkara çıkara yemeği tercih ederiz. Bunun için de ortalama kişi başı 25-35 Euro arası fiyat ödemeniz yeterli:



Şimdiden cebinizi yakmayan lezzet dolu bir tatil diliyoruz =)










Ayrıca Dedeağaç günlük harcama rehberi videomuzu istemek isterseniz aşağıdaki linke tık tık:



2,048 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page