top of page
  • Writer's pictureBIRBIRLAR

Singapur Gezi Rehberi: Gecesi Gündüzünden Güzel Şehir

Dünyanın en düzenli, temiz ve kuralları ile dolu olan ülkesi Singapur’u gezmeye hazır mısınız? Zaman makinesine gerek olmadan, 50 yıl sonrasını rahatla görebileceğiniz Singapur Cumhuriyeti’nin başkenti Singapur.



Genç Singapur Cumhuriyeti 1965 yılında kurulmuş. Nüfusun %25’i ise Çinlilerden oluşmaktadır.



Resmi dili Malay dili olmasına rağmen, yönetim ve ticaret dili İngilizce.

Ülkenin para birimi ise Singapur Doları. Bizim gittiğimiz dönemde 1 Singapur Doları yaklaşık 4 TL’ye eşitti.


Şunu da belirtmek isteriz ki ülke ucuz değil, baya baya para harcayacaksınız…

Ayrıca bu ülkenin gecesi, gündüzünden çok daha güzel. Işıl ışıl…


Singapur’daki yasaklar neler?


Singapur’a gitmeden önce bilmeniz gereken önemli konu bu ülkedeki yasaklar:


  • Sakız çiğnemek ve satmak yasak

  • Sokakta ulu orta yerde sigara içmek yasak

  • Yere çöp atmak yasak

  • Toplu taşıma da yemek yemek yasak

  • Durian adlı meyvenin çoğu otel vb yerlere sokulması yasak

  • Kuşları beslemek yasak

  • Graffiti yasak

  • Gay ilişki yasak

Siz siz olun, etrafınıza bir bakın. Daha sonra yemek yiyin veya sigara için=)


Singapur’a nasıl gidilir?


Bangkok’tan direkt Singapur Changi Havaalanına uçtuk. Havaalanları gerçekten harika. İçinde dünyanın en büyük yapay şelalesi, kelebek bahçesi var. Genel olarak havaalanı bir lounge hizmeti sunuyor gibi=)



Biz dönüşümüzde biraz erken gelip, havaalanı gezdik=)


Havaalanından şehir merkezine gidiş için 2 farklı seçenek var. Birincisi 12-15 Singapur Doları ödeyerek gittiğiniz Grab taksi uygulaması. Diğeri ise MRT (Hızlı Toplu Taşımacılık Sistemi) yani metro. MRT’yi (2-3 Singapur Doları) tercih ederseniz yaklaşık 3-4 tane aktarma yapmaya hazır olun=)


Singapur’da nerede kalalım?


Singapur’da biz 3 gece kaldık. Kaldığımız otelin ismi Farrer Park Otel. Otelin yeri Arap Mahallesine yakın ve direkt altında metro istasyonu var. Gecelik ödediğimiz para ise 197 Singapur Doları, şehrin çok pahalı olduğunu söylemiş miydik?


Singapur’da nereleri gezelim?


Singapur’a ilk indiğimiz gece güzel bir gece turu yaptık. Şehir ışıl ışıldı. Sabah kalktığımızda da aynı yerleri bir de gün ışığında gezmek istedik. Gece gezmek çok daha zevkliydi. Çünkü gündüz aşırı sıcaktı. 5 dakika yürüdükten sonra mutlaka klimalı bir yere girme ihtiyacı hissediyorsunuz.



Gece ve gündüz ayrı ayrı gezdiğimiz Singapur’un yıldız yerlerini sizinle paylaşıyoruz…


Marina Bay Sands


Singapur’un simgesi bu 3 gökdelenin tepesinde duran gemi şeklindeki otel. Otelin en üst katında harika bir sonsuz havuz var ama sadece buraya müşterilerini alıyorlar.



En üst katındaki manzara harika. Bunun için size önerimiz 3. Kulenin en üst katındaki Roof Bar’a çıkmanız. Hem manzaranın tadını çıkarın hem de güzel kokteyllerin.

Yok, ben para verip çıkacağım derseniz buna da bir çözüm sunmuşlar. 23 dolar veriyorsunuz Skypark’a çıkıp fotoğraf çektirip geri aşağıya iniyorsunuz=)



Gardens by the Bay


Marina Bay Sands otelin hemen altında yer alan Gardens by the Bay, gerçek bir park… Parkın en güzel yanı çok büyük kısmını ücret ödemeden gezebiliyorsunuz. Parktaki en ilginç şey ise renkli ışıklarla ve bitkilerle çevrili büyük çelik ağaçlar.



Singapur Fly


Marina Bay Sands’ın çaprazında olan bu dönme dolap 165 metre yüksekliğinde 2008 yılında açılmış. İlk yapıldığında dünyanın en büyük dönme dolabıymış ama 2014’te bunu Las Vegas'ta açılan High Roller'a kaptırmış.



Marina Bölgesi


Her yeri hep Marina Bay Sands’a göre anlatıyor gibiyiz, sırtını dön dümdüz yürü. Karşına çıkan bölge Marina =) Gerek yanındaki AVM’nin serinliği, gerek akşam 8-9 arasında yapılan ışık ve su gösterisiyle (Wonder Full) bizim beğendiğimiz yerlerden biri oldu kendileri.


Merlion Heykeli


Şehrin en komik yeri bizce. Nedeni yarı balık yarı aslan şeklindeki şehrin simgesi önünde fotoğraf çektirmeye çalışanlar=) Oturun bir köşeye izleyin, gülme garantisi var=)=)



Chinatown


İddia ediyoruz, dünyanın en temiz Çin mahallesi burası. Bangkok’ta pislikten ölme tehlikesi geçirdikten sonra buraya bayıldık. Tertemiz…



Sokak lezzetlerinin ve alışverişin dibine dibine vurun…


Arap Mahallesi ve Haji Lane


Singapur’da Müslümanların yaşadığı yer burası. Mahallenin girişinde bir cami var ve ziyaret edilebiliyor.



Ayrıca bu mahalle boyunca bir sürü İstanbul Kebap vb türevler görebileceksiniz.

Biz en çok bu mahalleyi beğendik diyebiliriz, hem çok şık cafe ve restoranlar vardı hem de Haji Lane’de harika butikler…



Little India


Singapur’da Hindistan yemeklerini yiyebileceğiniz bir bölge burası.

Aklımızda en çok kalan kısım neredeyse bizim kapalı çarşı kadar altıncıların burada olması.



Mustafa Center


Alışverişin dibine dibine vurabileceğiniz, içinde her şey olan ve 24 saat açık olan bir alışveriş bina komplesi kendisi =)


Clarke Quay


Nehir kenarına kurulmuş barlar sokağı burası. Çok keyifli bir yer.


Gündüz gelirseniz de happy hour yapıyorlar… Normalde fiyatları baya baya pahalı olan bu bölgede akşama doğru gittiğimizde her şey yarı fiyatınaydı.


Sentosa Adası


Singapur’un hemen göbeğinde, teleferik ile hatta ve hatta yürüyerek bile gidebileceğiniz bir ada burası. Burada denize girebiliyorsunuz (deniz çok temiz değil) veya Universal Studio’yu gezebiliyorsunuz.


Singapur’da neler yiyelim?


Hawker Chan


Chinetown’da Michelin yıldız restoranlarınan birisi kendisi. Ama burada öyle beyaz örtüler, kapıda karşılayan garsonlar yok. Burası bildiğiniz bir fast-food’cu=) Burada yıldız yemeği olan tavuk ve pirinci denedik, bizce güzeldi=)



Chong Qing Steamboat


Kişi başı 23 Singapur Doları vererek, sınırsız özellikle deniz mahsullerinin dibine düşeceğiniz bir yer burası. Aşırı salaş. Küçük bir masaya oturuyorsunuz önünüze elektrikli ızgara ve ortasına çorba yapacağınız bir kase koyuyorlar. Daha sonra istediğinizden istediğiniz şekilde pişiriyorsunuz. Biz genelde yengeç, ıstakoz, karides ve kalamar yedik hatta baya baya yedik=)



Toast Box


4-5 Dolara kahveli yumurtalı ve tostlu güzel kahvaltı edebileceğiniz bir zincir Toast Box. Kahvesini ve yeşil çaylı pamuk gibi olan keklerini aşırı beğendim.



Dual


Arap mahallesinde yer alan bu restoranda Salmon Bowl (14 Singapur Doları) ve Burger (15 Singapur Doları) denedik. Ortalama bir yer kendileri. Harika öldük bittik diyemeyeceğiz.


Pepper Lunch Express


Sıcak döküm tavanın içine etleri ve pirinç pilavını koyuyorlar. Sen yerine geçip, tavanın sıcaklığı ile onları pişiyorsun ve afiyetle yiyorsun. Lezzet 10 numara fiyatları ise 6-8 Singapur Doları civarında.


Ce La Vi


Marina Bay Sands’ın roof bar’ı kendileri. Manzara ve müzikler harika. Kokteyleri ise fena değil. Tabi ki fiyatlar pahalı. Mesela Pina Colada 30 Singapur Doları civarında.



  • Eğer ki zamanınız varsa mutlaka Singapur Botanical Garden’ı ve Orkide bahçelerini gezin.

  • Night Safari var bir de Singapur’da… Hayvanat bahçesini gidip, hayvanları rehber eşliğinde ziyaret edebiliyorsunuz.

  • Türkiye ile saat farkı , uçuş süresi ise yaklaşık 11-12 saat.

  • Mutlaka yanınıza dönüştürücü priz alın, çünkü prizlerimiz aynı değil.


Youtube’daki Singapur Vlog’umuzu da izlemeyi unutmayın:


Şimdiden keyif dolu bol gezmeli tatiller…


373 views0 comments
bottom of page