top of page
  • Writer's pictureBIRBIRLAR

Dubai’de Balayı ve Dubai Gezi Notları

Updated: Aug 4, 2020

Düğün tarihimizi seçtiğimiz an aklımıza ilk gelen soru “balayında nereye gidelim?” idi. Daha önce hep Avrupa’ya gittiğimiz için ve düğün koşturmacasından felaket şekilde yorulacağımızı düşündüğümüz için daha dinlenmeli bir tatil olması gerektiğini düşündük.


Mayıs ayında evleniyorduk ve seçeneklerimiz çok da geniş değildi. Maldivler’den başlayıp, kalmayı yeğlediğimiz otellerin fiyatlarını gördüğümüzde, üzerine de uçak parası eklediğimizde kendimize bu para ile 2-3 tane Şahin alabileceğimizi farkettik=) Bu sebeple başka alternatif arayışlarına geçtik ve karşımıza Şarm El-Şeyh çıktık. Hemen araştırmaya başladık ve muhteşem bir su altı dünyası olduğunu görünce heyecandık. Tam rezervasyonları yaptırıyorduk ki Mısır’da uçak düştü, THY kısa bir süre seferlerini durdurdu.

Dubai


Artık kader ağlarını örmüştü, kendimizi riske atmayalım dedik ve Dubai için plan yaptık. Uçak biletlerimizi aldık. Bir arkadaşımız sayesinde otel rezervasyonumuzu yaptırdık.


Dubai vizesi almak da oldukça kolay, bilet aldığınız şirket bile yapabiliyor sizin adınıza. Tüm yapmanız gereken istenilen başvuru formunu doldurmak ve tabi ki vize ücretini yatırmak. Sonra vizeniz hazır.


Dubai’nin para birimi ise Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi (AED). Kur bilgisini şuradaki linkten ulaşabilirsiniz. Şunu belirtmeliyiz ki pahalı bir ülke =)


Mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz gezimiz de hava tabi ki oldukça sıcaktı. Sanki biri sürekli klimayı sıcağa alıp unutmuş gibi. Şunu da belirtmeliyiz ki akşamları hava hiç serinlemiyor (sadece çölde serinliyor=)). Yaz aylarında o kadar sıcak oluyormuş ki, arkadaşlarımızın bahsettiği, sıcaktan arabalarının plastik yerlerinin erimesi…


Dubai’ye nasıl gidilir?


Dubai’ye gitmek için THY veya Pegasus’tan (FlyDubai'den veya) bilet alabilirseniz. Şunu belirtmeliyiz ki nereden alırsanız alın biletler ucuz değil. Ayrıca, İstanbul’dan Dubai’ye uçuş yaklaşık 4,5 saat sürmektedir.

Dubai Uluslararası Havaalanı


Dubai Uluslararası Havaalanı (DXB) 3 terminalden oluşuyor. Terminal 1 Emirates dışındaki havayollarının çoğuna hizmet vermektedir. Mesela THY buradan uçmaktadır. Terminal 2 ise bizim farkettiğimiz daha çok ucuz uçuşlar için. Mesela Pegasus buradan uçuyor. Terminal 3 ise yalnızca Emirates ve Qantas uçuşları için. Özellikle dönerken hangi terminalde olduğunuza dikkatlice bakın, yoksa bizim ki son anda bir terminalden diğer terminale koşturarak giderseniz.


Havaalanından şehre gitmek için taksi kullanmıştık. Burada taksi fiyatları baya baya ucuz.


Dubai’de nerede kalalım?


En’lerin şehri Dubai’de kalacak yer alternatifleri oldukça fazla. Biz seçimimizi yapay ada olan The Palm’daki Rixos’tan yana kullandık. Burada “Wellness Room” diye adlandırdıkları odada kaldık ve oda tek kelimeyle harikaydı. Kendimize ait bahçemizde iki tane dinlenme havuzumuz vardı. Ayrıca direkt bahçemizden de büyük havuza atlayabiliyorduk=)

Rixos The Palm Dubai

Rixos The Palm Dubai


Rixos’un yemeklerini de çok beğendik. Günün belirli saatlerinde aşçılar hatta misafirlerine yemek yapma eğitimleri bile veriyordu=)


Rixos The Palm Dubai


Ayrıca burası ile ilgili ufak bir şey daha söyleyebiliriz. Eğer ki yarım pansiyon bir tatil aldıysanız girerken direkt belirtip bunu her şey dahile çevirebilirsiniz. Daha önce gidip de çevirmeyenleri duyduk, canları çok yanmış =)


Rixos The Palm Dubai

Rixos The Palm Dubai


Dubai’de nereleri gezelim?


Biz Dubai için planımızı ikiye ayırdık, birincisi tatilimizin ilk dönemi ayarladığımız otelde kaldık. Denizin tadını çıkarıp, bol bol dinlendik. İkinci döneminde Dubai’de yaşayan arkadaşlarımızla Dubai’yi gezmeye başladık.


Enlerin şehri Dubai’de herşeyin en’ini bulabilirsiniz; en büyük kule, en geniş yol, en pahalı restoran…


Burj Al Arab


Yelken şeklinde olan, sevgili 7 yıldızlı Burj Al Arab Oteli'dir. Şehrin simgesel yerlerinden biridir. Odalar birazcık pahalı=) Ama sizde o saçma turlarla gidip, oteli görüp çıkmak yerine, o tur parasından bir tık daha fazla verip, restoranına rezervasyon yaptırıp bir şeyler içebilirsiniz.

Burj Al Arab


Dubai Marina


Güzel bir akşam yürüyüşü yapabileceğiniz, etraftaki restoranlarda harika deniz mahsullü çorbanızı içebileceğiniz keyifli bir yer. Buranın hemen yanında Marina Mall var. Sıcaktan çok bunalırsanız buraya kaçabilirsiniz=)


Dubai Marina


Burj Khalifa (Burç Halife)


828 metre uzunluğundaki bu kule, Dubai’nin diğer simgelerinden biri. Bu kulede iki farklı seyir terası sizi bekliyor=) Kuleye çıkmak için bilet fiyatlarına şuradaki linkten bakabilirsiniz.

Burj Khalifa


Fountain (Dubai Çeşmesi)


Burj Khalifa’nın çok yakınında, her yarım saatte bir, müzik ile birlikte harika bir su gösterisi oluyor. Buradaki su gösterinizi kaçırmamanızı tavsiye ederiz=) Bu gösteriyi ayrıca hemen yanındaki The Dubai Mall’un ikinci katından da izleyebilirsiniz=)

Fountain


The Dubai Mall


Burj Khalifa’nin bulunduğu Downtown Dubai bölgesinde yer alan Dubai Mall bizim gittiğim dönemde dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinden biriydi, şimdi bu rekorlarını da kırmak için daha büyüğünü de yapmış olabilirler=)

The Dubai Mall


Madinat Jumeirah


Burj Al Arab yakınlarında yer alan Madinat Jumeirah, Bastakiya’nın rüzgâr kulesi evlerinden esinlenerek yapılmıştır.

Madinat Jumeirah


Dubai Altıncılar Çarşısı


Eğer ki altınlara düşkünseniz, bu çarşıyı gezmeyi unutmayın =)


Dubai Altıncılar Çarşısı


Palm Jumeirah


Bizim de konaklamamızı yaptığımız, yapay olarak yapılan Palmiye Adası Dubai’nin diğer sembollerinden biri.

Palm Jumeirah


Basra Körfezine direkt yapılan ve yaklaşık 5 km uzunluğunda olan yapay adanın aslında en gözde oteli “Atlantis Otel”.

Atlantis Otel

Palm Jumeirah


Mall of the Emirates


Dubai’nin bir diğer popüler alışveriş merkezlerinden biri ise Mall of the Emirates. Bizim Dubai ziyaretimizde alışverişte vergi yoktu (artık var), oradan kendimize ucuz Iphone almıştık=)


Çöl Safarisi


Dubai’de yapılacak arasında galiba en ilgi çekeni Çöl Safarisi. Biz otelde satış ofisi olan turdan direkt bu çöl safarisini aldık. Öğlene doğru 4x4 aldı bizi ve çölün girişinde diğer grupları bekledik. Arkalı önlü 10 tane Jeep ile birlikte çöle girdik. Yaklaşık 1 saat boyunca çölün içinde dolandık, fotoğraf çekmek için mola verdik ve en sonunda çölün ortasında hem gün batımını izlemek hem de bir şey yemek için bir çadırda durduk. Burada elinize kına yaktırabiliyorsunuz, nargile içebiliyorsunuz, deveye binebiliyorsunuz ayrıca ATV motorlarla çölde belirlenen yerlerde gezebiliyorsunuz. Yemek yiyip, görsel showları izledikten sonra sizi araç istediğiniz yere geri bırakıyor.

Çöl


Buraya giderken yanınıza mutlaka şal alın ve çölde kafanızı kapatın yoksa saçlarınızın içi ince ince kum doluyor…

Hello=)


Kite Beach


Dubai’deki halk plajlarının arasındaki en popüler olan Kite Beach. Eşyalarınızı bırakıp direkt denize girebilirsiniz, burada hırsızlık hiç görünmüyormuş. Çünkü hırsızlık yapanlar için cezalar inanılmaz ağır.

Kite Beach


Dubai Creek Park


Dubai’de gezmekten zevk aldığımız bir diğer yer ise Creek Park. Çok büyük bir park, içinde botanik bahçeler var, en çok kaktüslü olan tarafı sevdik galiba=)

Dubai Creek Park


  • Dubai’de içki içmek isterseniz, gideceğiniz adresler genelde oteller. Dışarıda ise içki içmek kesinlikle yasak.


  • Rixos’ta kaldığımızda tabiki yemeklerimizi otelde yedik. Gezmeye başladığımızda ise yemeklerimizi AVM’lerde yemeği tercih ettik, çünkü dışarısı gerçekten sıcaktı. Bunun dışında Dubai’deki dostlarımızın bizi götürdüğü çok güzel Bangkok restoranından da bahsetmek istiyoruz. Restoranın adı Little Bangkok ve Business Central Towers’da yer alıyor. Burada ananas içine koyulmuş değişik bir pilav yedik, ama gerçekten çok beğendik=)

Little Bangkok


Business Central Towers


3,462 views2 comments
bottom of page