top of page
  • Writer's pictureBIRBIRLAR

Burgaz'da Gezilecek Yerler ve Yemek İçme Notlarımız

Updated: Dec 25, 2018

Hafta sonu Bulgaristan’a gidilir mi?


Vizeniz var ise, değişik bir şeyler yapmak isterseniz, çok da uzağa gitmek istemiyorsanız da Burgaz güzel bir alternatif olabilir.

Burgas

Bulgaristan’ın para birimi Leva (BGN). Kabaca Türk Lirası’nın iki katı, Euro’nun ise yarısı:) Ülkede ekonomik seviye çok iyi değil, ( mesela asgari ücret 235 Euro) kur farkına rağmen yeme, içme ve konaklama oldukça uygun ve yiyecekler gerçekten lezzetli =)

Burgaz’a araba ile nasıl gidilir?


Beylikdüzü’nde yaşayıp, Çerkezköy’de çalışan birisi olarak, akşam iş çıkışı Beşiktaş’a gitmek ile Burgaz’a gitmek süre olarak aynı, neredeyse 3 saat sürmekte. Beylikdüzün’den ise yaklaşık 4 saat sürmektedir.

Plüton’dan Burgaz’a

Ülkeye girişte anlam veremediğimiz, daha önce Yunanistan’a girerken yaşamadığımız, durum ile karşılaştık. 17 TL verip, sınırda arabamızı dezenfekte ettiler. Aslında sadece üzerine çamaşır suyu sıktılar, hatta daha önce sadece su dolu yerden geçirip arabanın lastiklerini ıslatıyorlarmış=) Şanslı mıyız, şansız mıyız bilemedik =)


Daha sonra K3 yol vergisi aldılar, 15 Leva veya 7 €.

Bulgaristan'dan Türkiye'ye dönerken de, Bulgaristan gümrüğünde çalışanlar rüşvet istercesine "ne aldınız" diyip market poşetlerinin içine baktılar=) Biz de bu bizim sınır polisimizin işi, sizlik bir durum yok dedik, 5 dakika birbirimize dik dik baktık ve kendi sınırımıza doğru ilerledik=) Bu arada hepsi baya baya Türkçe biliyor.

Sınırı geçtikten sonra da dağlık ve virajlı bir yoldan, tek gidiş tek dönüş bir yol, Burgaz’da direkt otelimize geldik. Bu yolu karanlık olmadan gitmenizde fayda var.

Yolda donmadan 2 dakika önce =)


Döviz büroları ve bankalar Euro'yu olduğu gibi Türk Lirasını da Leva'ya çeviriyorlar=)

Burgaz’da nerede kalalım?


Burgaz tren istasyonuna çok yakın olan Hotel Bulgaria’da kaldık. Toplamda iki gece için oda ve kahvaltıya 170 BGN ödedik. Rezervasyonumuzu oteli ayarak yaptık, eğer ki booking'ten yapsaydık, daha fazla para ödeyecektik =)


Ayrıca otelin kumarhanesinde oynamanız için extra her kalan kişiye kupon veriyorlar. Bu kupon ile eğer ki 50 BGN ( veya 25 Euro) yüklerseniz, size oynamanız için extra 50 BGN daha veriyor ama bunu sadece makinalarda harcayabiliyorsunuz. Şunu söyleyebiliriz ki, kazandırma oranı fena değil=)


Burgaz’da nereleri gezelim?

Aslında Burgaz, Karadeniz kıyısındaki sahili ile tam yazlık yer. Yazın oldukça hareketliyken, kışın ise daha sakin. Burada kış aylarında ne yapılır, nerelere gidilir?


Aleksandrovska Caddesi


Aleksandrovcka Caddesi, kaldığımız otelinde içinde bulunduğu cadde. Tren istasyonundan karşısında içeriye doğru uzanıyor. Bu kapalı cadde üzerinden bir sürü butikler (yerli markalar), kafeler ve restoranlar var. Caddenin ortasında ise Troykata Meydanı yer almaktadır. Meydanın ortasında ise bir heykel var. Tahmin edeceğiniz gibi tüm şehirde hakim olan Sovyet'lere ait bir heykel: Alyosha.

Alyosha


Bogoridi Caddesi


Aleksandrovska Caddesi ile kesişen daha çok restorantların olduğu bir diğer işlek cadde. Biz gittiğimizde komple sokak çalışması vardı, umarım siz gittiğinizde bitmiş olur =)


Sea Garden


Deniz bahçesi olarak adlandırılan bu bahçe görülmesi gereken yerler arasında. Ayrıca buradan direkt sahildeki iskelenin üzerine geçip, denizin tadını çıkarmalısınız. Bu iskele 300 metre uzunluğunda.




Burgaz Tren Garı


Aleksandrovska Caddesi’nin girişinde bulunan ve aktif olarak kullanılan Tren İstasyonu.

Burgaz Tren Garı


Burgaz Merkez Postanesi ve Opera Binası


Şehirde hoşumuza giden diğer binalardan. Küçük bir şehir ama opera binası var.


Saint Cyrill and Methodius Kilisesi


Şehir merkezinde bulunan Burgaz’ın en büyük kiliselerinden biridir ve 20 yy’da ibadete açılmıştır.

Saint Cyrill and Methodius Kilisesi


Burgaz’da neler yiyelim?


Yemek yenecek yerlerin başında Happy Grill gelmektedir. İki tane var Burgaz’da, birisi sahilde diğeri de Hotel Bulgaria’nın altında ( hava güzelse ise mutlaka sahil kenarındakine gidin ). Yemekleri lezzetli, tabi ki fiyatları Türkiye’ye göre baya uygun. Bakınız neler yedik:

Salad with grapes, nuts and cheese (6,90 BGN)

Spinach balls with yoghurt sauce (5,90 BGN)

Happy beef (13,99 BGN)

Home style flat sausage (8,99 BGN)

Quantum merlot kırmızı şarap (14,99 BGN)

Happy Grill


Bir diğer çok sevdiğimiz lezzetli yemeklerin olduğu yer ise Ethno Restoran, Aleksandrovska caddesinde yer almaktadır. Burada ıspanaklı mücver,

schnitzel, tavuk steak, salata yanında tabi ki çok sevdiğimiz TT kırmızı şarap =) Tüm bunlar için 57 BGN ödedik =) Garsonları inanılmaz kibar ve yemekler gerçekten harikaydı (kredi kartı geçmiyor =/ )…

Ethno Restoran

Ethno Restoran


Sokakları keşfederken bulduğumuz, şömine eşliğinde ev yapımı şarap içip peynir ve mozarrella salatası yediğimiz yerin adı ise buyrun aşağıdaki resimde =)=)=) Biz okuyamıyoruz, okuyabilen varsa lütfen söylesin =) Buraya daha çok lokaller geliyor ve Aleksandrovska Caddesi’nin bir paralel arkasında yer alıyor.

Adını okuyamadığımız yer =)

Adını okuyamadığımız yerin lokasyonu =)


Güzel bir bara girmek isterseniz, kahvesi ve tatlısı da baya başarılı, yine Aleksandrovska Caddesindeki Bar’celona’yı tercih edebilirsiniz. Mekanın içi de ayrıca çok şık. Kahveler ise 3-4 BGN arası değişiyor =) Kokteyler de baya ucuz.

Bar’celona

Bar’celona


Lokal bira içmek için de farklı bir konsepti olan Papa Beer tercih edilecek yerler arasında. Tüm duvarlar graffitiler ile dolu. Çeşit çeşit bir sürü yerel ve yabancı biraları var. Bir 33’lük bir de 50’lik Glarus dark bira ise 6 BGN=) Burada ayrıca en iyi 50 bira listesinde yer alan biraların çoğu da mevcut. Bizim içtiğimizden daha ucuz ve daha pahalı olanlar da tabi ki var.

Glarus’dan graffitilere bakmak

Papa Beer’dan

  • Ethnographic, Historical, Natural History ve Archaeological Museum’ları ziyaret etmeyi unutmayın.

  • Eğer yaz ayında Burgaz'a gittiyseniz, 1 Temmuz’dan başlayarak 15 Eylül’e kadar süren Burgaz Kum Heykeller Festivali’ni ziyaret etmeyi unutmayın.

  • Eğer yazın ziyaret ediyorsanız, mutlaka Sunny Beach’e gitmelisiniz.

  • Şarap evi olan sevimli Ehoteka’ya uğramayı unutmayın.

Ehoteka

  • Burgaz sokaklarında gezerken, iki katlı sevimli evlerin arasından geçeceksiniz.



  • City Cafe ve İncanto diğer sevdiğimiz mekanlardan =)

City Cafe


İncanto

  • Alışveriş içinde yeni şehrin içindeki Metro’yu tercih edebilirsiniz. Girerken kimliğinizi verip, içeride alışveriş yapabileceğiniz kartı almayı unutmayın. Buradan şarap (TT şarabını çok sevdik), peynir ve kuru et almayı unutmayın =) Ayrıca diğer yüksek oranlı alkoller de oldukça ucuz.

3,402 views2 comments
bottom of page